דלקת ריאות
PNEUMONIA – דלקת ריאות
זיהום של הריאות שמעורבים בו שקיקי האוויר הקטנים (נאדיות) והרקמות שמסביבן. במקרים רבים, דלקת ריאות היא המחלה האחרונה של אנשים הלוקים במחלות כרוניות אחרות.
ישנם מספר גורמים לדלקת ריאות ומספר סוגים של דלקת ריאות. הגורמים הנפוצים ביותר אצל מבוגרים הם חיידקים כמו סטרפטוקוק או סטפילוקוק, או נגיפים כמו של השפעת שגורמים להתפתחות הדרגתית של הדלקת. אנשים מעשנים, סוכרתיים, אלכוהוליסטים, בעלי מחלות כרוניות, קשישים או ילדים פגיעים יותר וחשופים יותר להופעת הדלקת. .
סימני דלקת ריאות
- שיעול עם כיח צמרמורת.
- חום.
- קוצר נשימה.
הטיפול
במקרים של חשד לדלקת ריאות, הרופא יבצע בדיקה עם סטטוסקופ ובמקרה של דלקת ריאות ישמעו נוזלים בריאות. יש לאמת את התוצאות בעזרת צילומי רנטגן, דגימות כיח ודם (על מנת לזהות את גורם המחלה), אך בחלק גדול מהמקרים הזיהוי אינו מדויק ונכשל.
הטיפול המקובל הוא אנטיביוטי (רק במידה ובטוחים שיש חיידק ויודעים בוודאות את סוג החיידק, לאחר כל הבדיקות ולאחר ימים ארוכים של חוסר שיפור). בכל המקרים האחרים של דלקת הריאות שאינה חיידקית, אין טיפול ממשי ויעיל ובמקרים רבים יש תמותה של קשישים ותינוקות כתוצאה מכשל חיסוני ודלקת ריאות שגרמה לסיבוכים.
בעבר, דלקת ריאות הייתה מחלה מפחידה ומסוכנת ורבים מתו מסיבוכיה. אך כיום רוב הדלקות הן קלות, פחות ממוקדות ובדרך כלל נלוות תופעות כמו חום נמוך, חולשה, שיעול קל ומצב רוח ירוד. הרופאים עדיין לא חושבים פעמיים ורושמים אנטיביוטיקה ברוב המקרים למרות שרק במקרה אחד לעשר יש צורך אמיתי לאנטיביוטיקה (90% מהמקרים הם כתוצאה מווירוס ולא חיידק).
במקרים בהם לוקחים אנטיביוטיקה שלא לצורך, לא רק שהיא לא עוזרת היא מחלישה מערכת החיסון שאמורה להילחם בווירוס.
המלצתי במקרה של דלקת ריאות, לבקש לעשות ספירת דם. במידה וכמות הלימפוציטים גדלה בצורה משמעותית, מספר כדוריות הדם קטן מעשרת אלפים, מידת החום לא גבוהה במיוחד, השיעול אינו חמור ומצב רוחו של החולה סביר – דלקת הריאות כנראה וויראלית ולא חיידקית.
הטיפול ברפואה הסינית
בשלב זה, הרפואה הסינית בהחלט יכולה להועיל בהקלה, וריפוי ויכולה למנוע מקרי דלקות חוזרות כתוצאה מכשל חיסוני.
טיפול ברפואה הסינית הכולל צמחי מרפא, דיקור וכוסות רוח בימים הראשונים של המחלה, יביא להקלה מיידית וריפוי מזורז בכל סוג של דלקת ריאות (חיידקי, וויראלי או פטרייתי). בנוסף, שינוי תזונתי ותרגול ולמידה של תרגילי נשימה יביא לשיפור והקלה על הסימפטומים . לאחר שיתגבר האדם על המחלה, הגוף והריאות זקוקים לתהליך שיקומי במטרה למנוע בעתיד דלקות נוספות או מחלות ריאה שונות.
טיפים להתמודדות עם המחלה
- השקעה בנושא התזונה יכול להביא לתוצאות מרשימות – הימנעו לחלוטין ממוצרי חלב, בשר מכל סוג, פחמימות ריקות וקטניות (עד לסיום המחלה). במידה ויש חום גבוה – אפשר להסתפק רק באכילת מרק ירקות, שתייה מרובה של מים, מיצי פירות ( אגס,תפוח…) ודגנים מלאים (קינואה, אמרנט, דוחן).
- ניתן לעשות חוקן עם מלח אנגלי או שמן קיק או שמן זית (כף מכל אחד) בנוסף לחליטת קמומיל (זה על מנת להוריד חום גבוה של 40 מעלות (במידה והחום לא יורד או שלא רוצים להשתמש בתרופות להורדת חום).
- עיסוי בית החזה בעזרת אלכוהול ולאחר מכן שמן זית חם וחומץ (בכמויות שוות) ולכסות עם מגבת חמה ושמיכה.
- להקלה על שיעול, ניתן לעשות סירופ ביתי מדבש ובצל. להשרות למשך לילה מספר כפות דבש עם בצל חתוך, הנוזל שנוצר הוא הסירופ וממנו ניתן לקחת כף כל שעתיים.