כאבים במפרקים

    רוב רובם של האנשים הבוגרים סובלים או יסבלו ממחלת מפרקים אחת לפחות. נתון זה מעיד על החשיבות הרבה במציאת פתרון וטיפול יעיל למחלות המפרקים. הטיפול המקובל במחלות המפרקים כיום הוא כישלון גדול ואינו מביא לריפוי.

    רופאים טוענים שמחלות המפרקים לא ניתנות לריפוי והטיפול המקובל בתרופות נועד רק להקל על החולים לזמן קצר וברוב המקרים אנשים אשר סובלים ממחלות מפרקים לא יכולים להרשות לעצמם לקיחת תרופות מיותרת

    ע"י הרפואה הסינית, ניתן בהחלט להקל ולרפא את מחלות המפרקים ולשפר את איכות החיים בכל גיל. הטיפול משלב שינוי תזונתי, טיפול בצמחי מרפא, דיקור סיני ומוקסה (אמצעי חימום- יעיל לשיכוך כאב כתוצאה מדלקת). ברוב המקרים, ישנה הצלחה גדולה בתחום זה בטיפול ע"י הרפואה הסינית ומחקרים רפואיים מעידים על כך בצורה חד משמעית.

    ידע כללי

    המפרקים הם חלק ממערכת התנועה הכוללת עצמות, שרירים, גידים ומפרקים. כל תנועות הגוף המכניות כגון: הליכה, ריצה, קפיצה, הרמה, דחיפה ומשיכה מתבצעות כתוצאה משיתוף פעולה מלא בין האיברים הנ"ל, שהגורם המניע אותם הוא מערכת העצבים. 

    בכל פעם שמתכווץ שריר, הוא מקרב עצם אחת לשכנתה בעזרת גידים המצויים משני צידי השריר ונכנסים לתוך העצם. כדי שפעולה זו תתאפשר, קיים בין כל שתי עצמות בעלות יכולת תנועה הנוגעות זו בזו, סחוס גמיש, שהוא חלק עיקרי במפרק ומאפשר את הפעולה. 

    קיימים מפרקים שונים בגוף, השוני הוא בגודל ובצורה שלהם אבל המשותף לכולם היא התכונה לאפשר כיפוף. יש בגוף האדם מספר מקומות שבהם עצמות מתחברות זו לזו בלי יכולת תנועה כגון בגולגולת. 

    במפרקים הגדולים של הגוף (ברכיים, כתפיים, מרפקים וירכיים), קיים גם חומר נוזלי חשוב ביותר המופרש לתוך המפרק בשעת פעילות וניקרא בשם סינוביה (ממשח) או נוזלים סינוביאליים. כדאי לציין שהסחוסים במפרקים עשויים מחומר גמיש אבל יחד עם זאת קשיח, על מנת לאפשר לא רק כיפוף אלא לעמוד בעומס, דבר המסייע למניעת שחיקה.

    נוהגים לחלק את מחלות המפרקים לשלושה סוגים עיקריים: 

    1. שיגדון (גאוט).
    2. אריטריטיס ראומטואידי ואוסטאואריטריס.
    3. מחלות אוטואימוניות.

    שיגדון

    מחלה זו נקראת גם צינית והיא מתאפיינת בהתקפים פתאומיים וחוזרים, של דלקת מפרקים. 

    הדלקת נגרמת כתוצאה מהתגבשות מלח נתרן של חומצת שתן במפרקים, בעקבות רמה גבוהה של חומצת שתן בדם. עודף חומצת השתן שוקע במקומות נמוכים של הגוף וגורם לדלקת במקומות ששקע. כאשר מחלה זו נמשכת זמן רב מופיע גם נזק לכליות ולהצטברות אבנים בכליות שנוצרות בעקבות השילוב הכימי שבין סידן וחומצת שתן. 

    התסמינים של המחלה הם כאבים עצומים במפרקים שונים בגוף. הסיבה להופעת המחלה משתנה ולרוב יופיע לאחר פציעה, ניתוח, כמויות גדולות של אלכוהול ובשר אדום, מתח נפשי ותשישות. לעיתים קרובות, הכאב מתחיל באגודל, אך יכול גם להופיע בכף הרגל, עקב, ברך, כף היד , או בכל מקום אחר. במקרים של התפתחות כרונית של המחלה נראה עיוות במפרקים שונים בגוף.

    אריטריטיס ראומטואידי ואוסטאואריטריס

    שני הסוגים האחרים של המחלה אינם שונים בהרבה זה מזה ושניהם מסתיימים באיבוד הדרגתי של המפרק ההופך את החולה למוגבל תנועתית ואף לעיתים לנכה.

    ראומטואיד ארטריטיס פירושו – ראומה =  זורם(במובן של כואב). ארטרו = מפרק. איטיס = דלקת. כלומר דלקת אקוטית במפרקים שונים בגוף. תחילה באצבעות הידיים ומשם מתפשטים הכאבים ליתר המפרקים. בהמשך, מופיעים סימנים נוספים כגון – נפיחות, אודם וחום מקומי ובמשך הזמן נוצרים עיוותים במפרקים. בצילום רנטגן נראה היצרות של הסחוס.

    אוסטיאאואטריטיס פירושו – אוסטיאו = עצם. ארטריטיס = דלקת במפרק. כלומר המחלה קשורה לעצמות ונחשבת לתהליך ניווני שנגרם במשך השנים כתוצאה מהזדקנות ומבלאי טבעי של הגיל. במחלה זו, יש פחות סימנים אקוטיים וכאבים והיא מתבטאת בעיקר בשינויים ובעיוותים באזור המפרק. בצילום רנטגן, אפשר לראות הצטברות של גבישי סידן (אוסטיאופיטים) בתוך המפרק.

    מחלות אוטואימוניות

    מחלות מפרקים אשר נגרמות כתוצאה ישירה של חולשה במערכת החיסון ובמערכות שונות בגוף. 

    לפי התאוריה האוטואימונית, אין כל אפשרות לאדם למנוע מעצמו מלחלות בדלקת פרקים על ידי שמירה על אורח חיים בריא, מפני שהמחלה מתרחשת באופן מקרי ביותר ואין שליטה עליה. לתיאוריה הזו אין בסיס הגיוני, מדעי ומציאותי. 

    לפי הרפואה הסינית, הגוף פועל כל הזמן בכיוון הנכון כדי לשפר ולשמור על עצמו ולהישאר בריא ואף פעם אינו עושה דבר המנוגד לעצם קיומו. לכן, במקרים של מחלות אוטואימוניות כגון מחלת פרקים, אסטמה וכו', יש הרבה יותר מקום לחיזוק מערכת החיסון ויעילותה ע"י אורח חיים בריא וטיפול ברפואה סינית ותוצאות טובות מגיעות בהתאם.

    Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support